Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

ISHRANA - KRVNA GRUPA AB

Ishrana za krvnu grupu AB

Koštuničavo voće i semenke AB-grupa
Orah ima blagotvorno dejstvo
Kikiriki ima blagotvorno dejstvo
Kesten ima blagotvorno dejstvo
Indijski orah neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Makovo seme treba izbegavati
Badem neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Lešnik treba izbegavati
Kikiriki puter ima blagotvorno dejstvo
Semenke suncokreta treba izbegavati
Pistaći neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Susam treba izbegavati
Semenke bundeve treba izbegavati

Žitarice AB-grupa
Ječam neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Integralni pirinač ima blagotvorno dejstvo
Basmati (pirinač) neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Pšenične klice neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Pšenične mekinje neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Kuskus neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Durum pšenica neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Belo brašno neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Beli pirinač ima blagotvorno dejstvo
Graham brašno neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Heljda treba izbegavati
Proso ima blagotvorno dejstvo
Kukuruzno brašno treba izbegavati
Kukuruzne pahuljice treba izbegavati
Ekspandirani pirinač ima blagotvorno dejstvo
Pirinčano brašno ima blagotvorno dejstvo
Raženo brašno ima blagotvorno dejstvo
Testo sa spanaćem neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Sojine pahuljice neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Soja-granule neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Integralno pšenično brašno neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Mešavina sedam žitarica neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Ovsene pahuljice ima blagotvorno dejstvo
Ovseno brašno ima blagotvorno dejstvo
Meso AB-grupa
Jagnjetina ima blagotvorno dejstvo
Ovčetina ima blagotvorno dejstvo
Teletina treba izbegavati
Piletina treba izbegavati
Svinjetina treba izbegavati
Fazan neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Dimljeno meso treba izbegavati
Patka treba izbegavati
Guska treba izbegavati
Džigerica neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Govedina treba izbegavati
Zečetina ima blagotvorno dejstvo
Ćuretina ima blagotvorno dejstvo
Slanina treba izbegavati
Divljač treba izbegavati
Morska i slatkovodna riba AB-grupa
Žablji batak treba izbegavati
Puževi ima blagotvorno dejstvo
Štuka ima blagotvorno dejstvo
Bela riba neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Rečni rakovi treba izbegavati
Rakčići treba izbegavati
Haringa neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Jastog treba izbegavati
Školjke treba izbegavati
Kavijar neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Losos neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Skuša ima blagotvorno dejstvo
Ostriga treba izbegavati
Pastrmka ima blagotvorno dejstvo
Šaran neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Rečni grgeč treba izbegavati
Sardina ima blagotvorno dejstvo
Lignje neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Bakalar ima blagotvorno dejstvo
Manić neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Mlečni proizvodi i jaja AB-grupa
Kamamber treba izbegavati
Kačkavalj (čedar) neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Edamer neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Ementaler neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Feta ima blagotvorno dejstvo
Gouda neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Mlaćenica treba izbegavati
Sladoled treba izbegavati
Jogurt ima blagotvorno dejstvo
Koziji tvrdi sir ima blagotvorno dejstvo
Kozije mleko ima blagotvorno dejstvo
Kefir ima blagotvorno dejstvo
Topljeni sir neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Obrano ili sa 2% masti, mleko neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Mocarela ima blagotvorno dejstvo
Parmezan treba izbegavati
Sir od soje (tofu) neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Mleko od soje neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Pavlaka (mezmasna) ima blagotvorno dejstvo
Punomasno mleko treba izbegavati
Jaja ima blagotvorno dejstvo
Švapski sir ima blagotvorno dejstvo
Maslac treba izbegavati
Ulja i masti AB-grupa
Kukuruzno ulje treba izbegavati
Laneno ulje neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Ulje iz kikirikija neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Suncokretovo ulje treba izbegavati
Maslinovo ulje ima blagotvorno dejstvo
Susamovo ulje treba izbegavati
Ulja iz jetre bakalara neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Hleb i peciva AB-grupa
Baget treba izbegavati
Pecivo od pšeničnih mekinja neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Crni ovseni hleb neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Maces (macat) pšenični neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Raženi hleb 100%-ni ima blagotvorno dejstvo
Režene pahuljice ima blagotvorno dejstvo
Hleb od više vrsta žitarica ima blagotvorno dejstvo
Integralni pšenični hleb neutralno,može se uzimati u manjim količinama
wasa hleb (dvopek) ima blagotvorno dejstvo
Povrće AB-grupa
Artičoke treba izbegavati
Avokado treba izbegavati
Bambusovi izdanci neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Brokoli ima blagotvorno dejstvo
Krompir ima blagotvorno dejstvo
Cukini (italijanske tikvice) neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Beli kupus ima blagotvorno dejstvo
Peršunov koren neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Crne masline treba izbegavati
Beli luk ima blagotvorno dejstvo
Pečurka Šitake treba izbegavati
Pečurke uzgajane neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Mirođija treba izbegavati
Keleraba neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Karfiol ima blagotvorno dejstvo
Prokelj neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Kelj ima blagotvorno dejstvo
Masline (zelene) neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Patlidžan ima blagotvorno dejstvo
Paradajz neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Peršun ima blagotvorno dejstvo
Crvena paprika treba izbegavati
Praziluk neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Rotkvice treba izbegavati
Zelena salata neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Žuti kukuruz treba izbegavati
Šargarepa neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Špargla neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Spanać neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Tofu ima blagotvorno dejstvo
Ren neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Tikvice neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Krastavac ima blagotvorno dejstvo
Crni luk neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Crveni kupus neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Celer ima blagotvorno dejstvo
Mladi luk neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Zelena paprika treba izbegavati
Mahunarke AB-grupa
Beli pasulj neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Domaće sočivo neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Suvi beli pasulj ima blagotvorno dejstvo
Šareni pasulj ima blagotvorno dejstvo
Crveni pasulj ima blagotvorno dejstvo
Crveno sočivo neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Crvena sojina sačma ima blagotvorno dejstvo
Boranija neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Zeleni grašak neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Voće AB-grupa
Borovnica neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Jabuka neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Ananas ima blagotvorno dejstvo
Suve šljive neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Banana treba izbegavati
Limun ima blagotvorno dejstvo
Trešnje ima blagotvorno dejstvo
Urme neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Ogrozd ima blagotvorno dejstvo
Jagode treba izbegavati
Crne ribizle neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Kupina neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Smokve ima blagotvorno dejstvo
Lubenica neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Grejpfrut ima blagotvorno dejstvo
Kivi ima blagotvorno dejstvo
Kokos treba izbegavati
Kruška neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Malina neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Mandarina neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Mango treba izbegavati
Pomorandža treba izbegavati
Breskva neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Papaja neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Crvena ribizla neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Crno grožđe treba izbegavati
Kajsija neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Dinja neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Šljive neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Belo grožđe ima blagotvorno dejstvo
Začini AB-grupa
Alge neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Jabukovo sirće treba izbegavati
Anis treba izbegavati
Lovorov list neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Žuti šećer neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Bosiljak neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Ljuta paprena nana neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Kajen biber (papričica) treba izbegavati
Kari ima blagotvorno dejstvo
Čokolada neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Čubar neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Cimet neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Beli šećer neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Belo vinsko sirće treba izbegavati
Beli biber treba izbegavati
Crni mleveni biber treba izbegavati
Beli luk ima blagotvorno dejstvo
Javorov sirup neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Mirođija neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Kapri treba izbegavati
Kardam neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Korijander neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Kim neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Kukuruzni skrob treba izbegavati
Kurkuma neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Majoran neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Mačija metvica neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Vlašac neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Origano neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Paprika (začin) neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Peršun ima blagotvorno dejstvo
Ruzmarin neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Šafranika neutralno,može se uzimati u manjim količinama
So neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Biber sa Jamajke treba izbegavati
Karanfilić neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Muskatni oraščić neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Soja sos neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Tamarind neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Estragon neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Tartar sos neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Ren neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Vanila neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Crveni biber treba izbegavati
Crveno vinsko sirće treba izbegavati
Žalfija (kadulja) neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Dodaci jelima AB-grupa
Džem (od preporučenog voća) neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Turšija sa mirođijom treba izbegavati
Kečap treba izbegavati
Majonez neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Med neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Senf neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Dresing za salate (nizak sadržaj masnoća, od preporučenih začina) neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Worčester sos treba izbegavati
Žele (od preporučenog voća) neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Lekoviti čajevi AB-grupa
Aloja treba izbegavati
Zova neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Čičak ima blagotvorno dejstvo
Ljuta nana neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Hajdučka trava neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Šipurak ima blagotvorno dejstvo
Ehinaceja (purpurni zvončići) ima blagotvorno dejstvo
List jagode ima blagotvorno dejstvo
Tetrljan (beli) neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Glog ima blagotvorno dejstvo
Ženšen ima blagotvorno dejstvo
Maslačak koren, lišće ima blagotvorno dejstvo
Đumbir ima blagotvorno dejstvo
Lipa treba izbegavati
Majčina dušica neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Kamilica ima blagotvorno dejstvo
Hmelj treba izbegavati
Kukuruzna svila treba izbegavati
Lucerka ima blagotvorno dejstvo
Valerijana (odoljen) neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Lišće maline neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Podbel lišće treba izbegavati
Bela breza lišće neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Kantarion neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Sena treba izbegavati
Lincura, koren treba izbegavati
Kora hrasta neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Zeleni čaj ima blagotvorno dejstvo
Žalfija neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Napici AB-grupa
Dijetalna osvežavajuća pića treba izbegavati
Ostala osvežavajuća pića treba izbegavati
Belo vino neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Crni čaj treba izbegavati
Crni čaj bez kofeina treba izbegavati
Kafa bez kofeina ima blagotvorno dejstvo
Koka Kola treba izbegavati
Espreso kafa ima blagotvorno dejstvo
Pivo neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Ishrana za krvnu grupu AB

Meso i riba (1 do 3 puta nedeljeno)
izuzetno korisno: ćuretina, jagnjetina, zečetina, ovčetina, tunjevina, oslić, smuđ, skuša, štuka, pastrmka, sardine, puževi, jesetra.
izbegavati: piletinu, govedinu, teletinu, svinjetinu, srnetinu, pačetinu, guščetinu, šunku, prerađevine, barakudu, jastoga, škampe, dimljenog lososa, oktopoda, kamenice, žabe, jegulju.

Mleko i mlečni proizvodi, jaja (3 do 4 puta nedeljno)
izuzetno korisno: jaja, jogurt, kefir, pavlaka (sa manje masnoće), kozje mleko, feta, kozji sir, mladi beli sirevi.
izbegavati: punomasno mleko, puter, žute jako masne i topljene sireve, sladoled, parmezan.

Povrće (3 do 5 puta)
izuzetno korisno: šargarepa, bela zelen, celer, karfiol, spanać, kelj, plavi patlidžan, brokoli, krastavac, beli luk, crni luk, zeleno sočivo, sojine mahune, krompir.
izbegavati: papriku, kukuruz, artičoke, avokado, rotkvice, masline,
(dobro da piju što više sokova od šargarepe, celera, kupusa, trešanja i grožđa).

Voće (3 do 4 puta nedeljno)
izuzetno korisno: trešnje, ribizle, grožđe, grejpfrut, šljive, kivi, limun, sveže i suve smokve.
izbegavati: banane, pomorandže, kruške, nar, kokos, urme, mango.

Brašno, cerealije, semenke
izuzetno korisno: orasi, kikiriki, kesten, proso, zobene pahuljice, pirinčane pahuljice, sve vrste pirinča, sto odsto ražrni hleb, raženo, pirinčano i zobeno brašno.
izbegavati: ječam, kukuruzno brašno, kukuruzne pahuljice i kaše, mak, semenje od bundeve, susam, suncokret, (puter od susama).

Začini
izuzetno korisno: beli luk, ren, peršun, kari, maslinovo i orahovo ulje.
izbegavati: kečap, biber, belo sirće, kaper, želatin, ekstrat badema, suncokretovo ulje.

Čajevi i pića
izuzetno blagotvorno: kamilica, zeleni čaj, lišće jagode, džindžer, žinsen, kafa.
izbegavati: destilisana alkoholna pića, koka-kole i gazirano, crne čajev

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

TopOfBlogs
Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.




presearch